Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
12-03-2012  

Kanaaltocht Koets'n Keerls door zonder paarden

 

ALMELO – De Kanaaltocht van de Koets’n Keerls op zondag 18 maart gaat door, maar dan zonder paarden. Die worden thuis gelaten vanwege het heersende Rhino-virus in Nederland. De tocht wordt nu wandelend, per step of fietsend afgelegd en de start is vanaf 10.00 uur bij café restaurant ‘Fraans Maria aan het kanaal Almelo-Nordhorn bij Albergen.

De tocht wordt gehouden ten bate van de koetsreis Vilnius – Parijs die ‘Koetsenkeerls’ Gerrit Haakmeester, Hein Heun , Joost van Heuvel en Harry Mulder willen afleggen waarbij de baten besteed worden aan Stichting Napoleon voor Gichon. Het geld is bestemd voor de inrichting van kindertehuis House of Peace in Tsjernobyl, Wit-Rusland.

De organisatie heeft steps in de verhuur en er zijn routes uitgezet van van 5, 10, 20, 30 of 40 kilometer. Het ligt in de bedoeling dat deelnemers zich vooraf laten sponsoren voor het aantal af te leggen kilometers.
Bij ‘Fraans Marie’ worden de deelnemers ontvangen met een kop koffie en krentenwegge. Tevens is er een 'fish spa' aanwezig, hier kan men de handen laten verzorgen door kleine visjes. De opbrengst is eveneens voor het goede doel. Harmonicaspelers de Nie j wes spollersis aanwezig bij Fraans Marie voor muzikale begeleiding.

De koetstocht Vilnius – Parijs wordt in mei a.s. gereden.

Archief
Terug naar vorige pagina