Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
05-03-2012  

CDA trekt steun in nieuw stadhuis Deventer

 

DEVENTER – Het kan dus toch, De CDA-fractie heeft haar steun voor een nieuw stadhuis in Deventer ingetrokken. Dat heeft de partij bekend gemaakt.
Het standpunt van de partij is opmerkelijk, omdat het CDA altijd voor de komst van het stadskantoor is geweest. De partij zette de laatste tijd wel vraagtekens bij de hoge kosten en de financieringswijze van het bouwproject. De gemeente moet volgens het CDA in totaal 65 miljoen lenen om de bouw door te laten gaan. Dat vindt de partij op dit moment 'onverantwoord'. Na overleg heeft de CDA-fractie afgelopen weekend besloten om tegen te stemmen op 21 maart, de dag waarop de raad het bouwbesluit neemt.
In Deventer vormen de VVD, PvdA, D66 en Deventer’s Belang in deze raadsperiode een coalitie.

<< Eerder in 2009 sneuvelde al een coalitie met daarin het CDA, op het plan voor een nieuw stadskantoor. Het futuristische plan van destijds veranderde daardoor in een versoberd nieuw ontwerp. Wel was daar al een slordige 6 miljoen euro aan uitgegeven.
Het college van B&W in Deventer heeft overigens geweigerd openbaarheid te geven van alle financiële stukken. Twee Deventenaren deden vergeefs een beroep op de Wet Openbaarheid van Bestuur! 

Lees ook:
Financieringsprobleem Deventer stadskantoor
Deventer volkspeiling

Archief
Terug naar vorige pagina