Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
29-02-2012  

Gewapende overval op verfzaak Enschede

 

ENSCHEDE - Woensdagmiddag 29 februari vond omstreeks 15.05 uur een gewapende overval plaats op een verfwinkel aan de Poolmansweg in Enschede.
Omstreeks 15.05 kwam een overvaller de verfwinkel binnen. Onder bedreiging van een vuurwapen of een voorwerp dat daar op lijkt, eiste hij geld. Met een onbekend geldbedrag verliet hij vervolgens de winkel. Samen met een andere man rende hij de Populierenstraat in, richting de Iepstraat. Deze medeverdachte is niet in de winkel geweest.

Aanhouding
De politie startte direct een onderzoek. Met meerdere politievoertuigen werd naar de daders gezocht. Ook werden Burgernet en Twitter ingezet om buurtbewoners te vragen uit te kijken naar de twee daders van de overval. Eén Burgernet-deelnemer belde de politie terug met een tip. Dit heeft er mede toe geleid dat omstreeks 15.50 uur op de Tweede Emmastraat één van de verdachten werd aangehouden. Hij is naar het politiebureau gebracht en voor verhoor ingesloten.

Getuigen
De andere dader, die een jas met camouflageprint en een rugtas droeg, is niet meer aangetroffen. De politie is dan ook op zoek naar mensen die de mogelijke tweede dader hebben gezien of mensen die andere informatie die van belang kan zijn voor het onderzoek. Zij worden verzocht contact op te nemen met het rechercheteam Enschede-West van Politie Twente. Dit kan door te bellen naar 0900-8844 of anoniem via M. 0800-7000.
 

Archief
Terug naar vorige pagina