Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
22-02-2012  

LEADER West Twente adviseert 5 projecten

 

Reeds in een eerder stadium heeft de Plaatselijke Groep LEADER West Twente haar positieve advies uitgebracht over de projecten “Het Akkerhus” en “Wierden-Enter promotie.
“Het Akkerhus” betreft de realisatie van een Kulturhus in de gemeenschap Rectum-Ypelo en “Wierden-Enter promotie” betreft de realisatie van onder andere mobiele podia voor verenigingen en stichtingen.

Voor meer informatie
LEADER is een Europees subsidieprogramma dat zich richt op vernieuwing van het landelijk gebied. De projectinitiatieven worden beoordeeld door de Plaatselijke Groep LEADER West Twente bestaande uit vertegenwoordigers van de vier deelnemende gemeentes Wierden, Rijssen-Holten, Hellendoorn en Twenterand.
Wordt een project uiteindelijk gehonoreerd door Gedeputeerde Staten, dan wordt de financiële bijdrage gefinancierd door LEADER (Europa), de provincie Overijssel en de vier deelnemende gemeentes. Zo wordt de samenwerking binnen dit programma nog eens onderstreept.

LEADER gaat verder dan subsidiëren: ze denkt mee en adviseert initiatiefnemers over de manier waarop plannen uitgevoerd kunnen worden.
Meer informatie over LEADER is onder meer te vinden op www.leaderwesttwente.nl of via www.europaloket.nl.

 

Archief
Terug naar vorige pagina