Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
06-02-2012  

Provincie blokt bedrijvenontwikkeling Usseler Es

 

ZWOLLE/ENSCHEDE – De provincie Overijssel ziet weinig in de Enschedese ontwikkeling van de Usseler Es tot bedrijventerrein. De Usseler Es was opgenomen in de Bedrijventerreinenvisie van de Netwerksteden Almelo, Borne, Hengelo en Enschede als lokaal te ontwikkelen bedrijventerrein. Tegen de ontwikkeling van de Usseler Es wordt al vele jaren gestreden door meerdere groeperingen.
De provincie blokkeert nu grotendeels deze ontwikkeling omdat de bedrijvenlocaties Luchthaven Twente en XL Businesspark Twente in Almelo buiten die Netwerksteden-visie zijn gehouden. In beide locaties participeert de provincie Overijssel.
Of de voorgenomen ‘kanaalsprong’ richting Enter door de gemeente Almelo ook van een vraagteken wordt voorzien is nog niet duidelijk. Vast staat wel dat de provincie Overijssel vindt dat de Twentse steden meer hun aandacht moeten vestigen op de revitalisering van oudere bedrijventerreinen en niet boven de vraag moeten uitstijgen.

< In de nationale herstructureringsvisie 2009-2013 steekt Overijssel qua hectares met kop en schouders bovenuit de herstructureringsplannen van andere provincies.
 

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina