Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
05-02-2012  

Noodsluis bij Eefde, Twente kanalen weer open


Archieffoto Rijkswaterstaat
 

ALMELO – Met het bouwen van een tijdelijke hefinrichting in de sluis bij Eefde, komt maandag de scheepvaart van en naar Twente weer langzaam opgang. De schutsluis geraakte defect door het door de kettingen vallen van de 90.000 kg zware sluisdeur. Sindsdien zaten 42 binnenvaartschepen vast in Twente en loopt de schade in de vele miljoenen euro’s.
Rijkswaterstaat heeft vandaag twee kleinere ijsbrekers ingezet die het Twentekanaal bereikten via het Overijssels kanaal en het kanaal Almelo-De Haandrik. Deze moeten de bevroren kanalen in Twente tot de sluis bij Eefde openbreken om de scheepvaart geleidelijk weer op gang te krijgen.
De tijdelijke overslag van containers op het stationsemplacement in Almelo blijft zeker nog enkele dagen in gebruik tot de scheepvaart is genormaliseerd. Verlader CTT maakte vorige week bekend dat CTT op zoek is naar een permanente spoorlocatie voor het verladen van containers per spoor. Het bedrijf verwacht een sterke groei van het containervervoer per spoor en over water om het transport Rotterdam – Twente vise versa over de weg te ontlasten. CTT wil 15 miljoen euro investeren voor een spoorterminal dat ergens aan het spoor tussen Almelo en Hengelo moet komen te liggen.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina