Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
10-01-2012  

Schaapskudde Wierdense Veld verkocht

 

WIERDEN – De schaapskudde van het Wierdense Veld is verkocht. De verkoop is een direct gevolg van de bezuinigingen die het kabinet Rutte wil doorvoeren op het natuurbeleid. De schaapskudde graast nu in de Biesbosch.
Ook de provincie kan die bezuinigingsklap niet opvangen en wil nu zo’n 6000 ha van de beoogde 11.000 ha uit het plan Natura 2000 schrappen. Voor het Wierdense Veld betekent het verlies van de schaapskudde dat het eeuwenoude veenlandschap teloor gaat.
De aanwijzing van de topnatuur tot Europese Natura 2000-gebieden, waaronder twintig gebieden in Twente en de Achterhoek, zit nog muurvast. Terwijl al in december 2010 de lijst in Brussel had moeten liggen. Het in 1990 unaniem door het parlement besloten beleid om de natuur in Nederland te redden, verdwijnt bijna geruisloos in de prullenbak. ‘Het lijkt welhaast op een politieke afrekening met de natuurorganisaties, terwijl we de afgelopen periode niets anders hebben gedaan dan uitvoeren wat de politiek van ons vroeg’, zegt hoofd natuurterreinen Gerrit Pastink van Landschap Overijssel.
Het kabinet Rutte is echter geenszins van plan meer te doen dan de Europese minimumregels voorschrijven.

Archief
Terug naar vorige pagina