Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
23-12-2011  

Royal ten Cate ‘strijdt´ tegen bermbommen

 

ALMELO – Het beursgenoteerde Royal ten Cate stapt steeds verder in de defensie-industrie. Het is al sterk in vlam-vertragende weefsels voor o.a. gevechtsuniformen en vliegtuigindustrie maar heeft nu de Deense specialist ABDS ApS overgenomen.

ABDS AbS ontwikkelt hoog-technische bescherming van voertuigen tegen bermbommen. De techniek detecteert vlak voor een ontploffing een bermbom en activeert dan de ‘bepantsering’ van een voertuig. In Amerikaanse defensiekringen bestaat veel belangstelling voor de techniek.

Royal ten Cate heeft alle aandelen van de Deense specialist overgenomen en integreert het bedrijf volledig in de divisie TenCate Advanced Armour. Het product wordt spoedig onder de naam TenCate ABTSᵀᴹ active blast countermeasure system op de markt geïntroduceerd.
Naar verwachting levert de overname van ABDS ApS geen problemen op bij de Deense autoriteiten.

Testen
Recente testen en simulaties met het TenCate ABDS™ active blast countermeasure system zijn met succes afgerond. Gerichte voertuigtesten zijn een essentieel onderdeel van de daadwerkelijke implementatie van het systeem in de praktijk. De implementatie van het TenCate ABDS™ active blast countermeasure system vindt volgens planning plaats in de loop van 2012-2013. Op basis van de goede resultaten van de testen en simulaties tot nu toe is inmiddels duidelijk dat de markt concrete belangstelling heeft voor verschillende voertuigprogramma's.

Overlevingsbescherming

TenCate Advanced Armour (met vestigingen in Denemarken, Nederland, Engeland, Frankrijk en de VS) is gespecialiseerd in systemen voor voertuigbepantsering op basis van lichtgewicht composietmaterialen. Het TenCate ABDS™ active blast countermeasure system biedt complementaire overlevingsbescherming tegen de gevolgen van explosies. Er is een aantoonbare noodzaak tot betere bescherming in combinatie met een verhoogde mobiliteit van legervoertuigen. Het TenCate ABDS™ active blast countermeasure system stelt TenCate Advanced Armour in staat haar capaciteiten inzake geavanceerde beschermingssystemen voor voertuigen uit te breiden om te voldoen aan deze behoeften in de markt.

< Afbeeldingen: Royal ten Cate

Archief
Terug naar vorige pagina