Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
16-12-2011  

‘Sobere Omarming´ wint Archie 2011

 

RIJSSEN - De recente uitbreiding van fysiotherapiepraktijk Koninginneweg in Rijssen is, in overleg met de opdrachtgevers Wim Slooijer en Jan Hamerlinck, ingezonden voor de prijsvraag “Archie 2011, De Mooiste Aanbouw Van Twente’. Deze publieksprijsvraag is uitgeschreven door het Architectuurcentrum Twente.

Na een selectie uit alle uitzendingen behoorde de fysiotherapiepraktijk Koninginneweg tot de 20 ‘mooiste aanbouwen’ van Twente. Het publiek heeft via een stemming bepaald dat de uitbreiding van de praktijk, naar een ontwerp van Sander ter Harmsel van 4D Architecten Enter, met trots de titel “De Mooiste Aanbouw Van Twente” mag dragen.

Het ontwerp voor de uitbreiding vormt een eigentijdse sobere ‘omarming’ van het bestaande pand, die aan de tuinzijde van het gebouw is gesitueerd. Zo blijft het karakteristieke gevelbeeld van de praktijk behouden. Met de uitbreiding wordt de plattegrond min of meer geopend en ontstaat licht en ruimte in de voorheen enigszins krappe kamers van de praktijk. Een ruime centrale wachtkamer in ‘huiskamerstijl’ draagt bij aan het laagdrempelige karakter van de nieuwe praktijkruimte.
(Klik voor aanzicht van de achterzijde  op fotoreportage)

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina