Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
12-12-2011  

Conpas herbouwt Sanders-locatie Enschede


Illustratie:
BA32 Architecten, Heerenveen
Beltman Architecten, Enschede
 

ENSCHEDE – Het Consortium Conpas bestaande uit Van Dijk Bouw, BA32 Architecten, Beltman Architecten, Wavin en Dubo Techniek, heeft de unieke aanbesteding van wooncorporatie De Woonplaats gewonnen voor het bouwen van appartementen op de locatie van de voormalige machinefabriek Sanders aan de Molenstraat in Enschede. De beoordeling van de jury gebeurde in het openbaar in het bijzijn van belangstellenden.
Eveneens uniek is de methode om te bouwen op grindkernen waardoor een fundering overbodig wordt. Het ontwerp is een wijze van historiserend bouwen die de architectuur van de voormalige machinefabriek Sanders eer aan doet.
De sloop van de machinefabriek ondervond veel weerstand onder de Enschedese bevolking maar woningstichting De Woonplaats vond restauratie van de gevel te duur en hoopt met deze invulling een redelijk alternatief te hebben bewerkstelligd.
Van Dijk Bouw met vestigingen in Borger en Enschede en de hoofdvestiging in Hardenberg, begint officieel volgende donderdag met de werkzaamheden. De verwachting is dat het complex met achttien appartementen voor de JP van den Bentstichting in februari 2013 gereed is.

Archief
Terug naar vorige pagina