Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
12-12-2011  

CAO-acties bij Wegener Couranten

 

ENSCHEDE – De onvrede bij Wegener Uitgevers is groeiende. Al jaren is er geen loonsverhoging toegepast bij het journalisten-volkje van een der grootste courantenbedrijven in Nederland en dat wordt niet meer gepikt. Twee procent loonsverhoging en betere arbeidsvoorwaarden is de eis bij het concern dat al jaren wordt uitgemolken door de Britse eigenaar Mecom. Vrijdag stapte de financieel directeur bij Wegener op, zo werd de medewerkers per brief duidelijk. Nagenoeg de hele Nederlandse top binnen Wegener is nu vervangen.
De actiebereidheid is groot binnen de redacties van o.a. de Twentsche Courant Tubantia en De Stentor die Oost-Nederland bedienen. Dinsdag rond het middaguur wordt gestart met een twitterbombardement richting de huidige bestuurs-top. Later in de week moet duidelijk worden of de boel plat gaat of dat mogelijk noodedities worden gemaakt.
De actiebereidheid is aangewakkerd door recente riante salarisverhogingen in de bestuurlijke jaknikkerstop van Wegener terwijl het journaille al jaren een pas op de plaats maakt.
Het plotselinge vertrek van bestuursvoorzitter Joop Munsterman in oktober 2010 was het eerste signaal dat het niet boterde tussen eigenaar Mecom en de Nederlandse top van Wegener. Munsterman werd opgevolgd door de Noor Truls Velgaard (foto) die inmiddels de gehele top naar zijn hand heeft gezet.

Archief
Terug naar vorige pagina