Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
25-11-2011  

Oproepen aan burgers door Politie Twente

 

Door de Politie Twente wordt uw hulp ingeroepen bij het oplossen van een aantal strafbare feiten. Daarvoor heeft Politie Twente een aantal filmpjes op You Tube gezet die in in onderstaande tekst per geval kunt aanklikken.

Bejaard echtpaar beroofd en gewond

ENSCHEDE: Een bejaard echtpaar liep over de Oldenzaalsestraat in Enschede. De 74-jarige vrouw werd beroofd van haar handtas. Haar 69-jarige echtgenoot werd door de dader in zijn nek en schouder gestoken. Ondanks dat de politie één man heeft aangehouden, die aan het opgegeven signalement voldeed, is de zaak nog niet opgelost. We tonen een reconstructie van deze overval.
Geldwisseltruc
VRIEZENVEEN - Bij de supermarkt de C1000 in Vriezenveen heeft op zaterdag 5 november omstreeks 17.30 uur een onbekende man een geldwisseltruc uitgehaald bij de caissière. Op deze wijze stal hij een redelijk geldbedrag. Wie (her)kent deze man op de beveiligingsbeelden?
Overval Dirk van den Broek
ENSCHEDE - Op de bewakingsbeelden van de supermarkt Dirk van den Broek staan twee donker geklede en gemaskerde personen die een overval plegen. Mogelijk herkent u deze overvallers en kunt u de politie helpen met het oplossen van dit heftige misdrijf.
Meisje van fiets en tas beroofd
ENSCHEDE - Op zaterdag 12 november 2011 omstreeks 22.15 uur werd een 16-jarig meisje van haar tas en fiets beroofd door een onbekende jongen/man. Het meisje werd op de Knalhutteweg van haar fiets gedrukt en woordelijk bedreigd. Wie heeft iets gezien voor of tijdens de overval. De politie zoekt nog een mogelijke getuige of hoorde hij bij de dader? We tonen een reconstructie. Ook een 24-jarige vrouw werd slachtoffer van een tasjesroof. Zij werd van haar fiets geduwd en twee mannen gingen er met haar tas vandoor. Dit gebeurde in de omgeving Varviksingel, Diekmanstraat en Kuipersdijk.
Poging diefstal met geweld
ENTER - De eigenaar van een boerenerf in Enter probeerde samen met zijn neven twee onbekende personen in de kraag te vatten die een roestvrijstalen bak van zijn erf wilden stelen. Een neef kreeg en deelde klappen uit maar desondanks ontsnapten de dieven toch. De eigenaar vertelt wat er gebeurd is.
Man raakt gewond na overval
ENSCHEDE - Een 46-jarige metaalhandelaar raakte gewond na een gewapende overval die op hem werd gepleegd op de Steenweg in Enschede. Hij ligt nog in het ziekenhuis voor behandeling. De politie heeft een aantal vragen aan de burgers. Wie kan hier antwoord op geven?
Overval op cafetaria
HENGELO - Een onbekende man bedreigde met een vuurwapen een medewerker van een snackbar aan de Oude Bornseweg in Hengelo. Zonder buit is hij door de eigenaar van de snackbar weggejaagd. We hebben bewegende beelden met geluidsopname. Wie herkent deze jonge overvaller misschien wel aan zijn stem?

Archief
Terug naar vorige pagina