Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
11-11-2011  

Energiebesparingsactie MKB Overijssel gestart

 

Overijsselse ondernemer kan nu direct geld besparen
‘Nieuwe energie in bedrijf’ houdt concreet in dat de mkb-ondernemer via www.energiescanoverijssel.nl een energiescan kan aanvragen voor slechts € 200 (excl. btw), uit te voeren door een gekwalificeerde energieadviseur. Met dit onderzoek wordt direct het energieverbruik van de onderneming in kaart gebracht, en aangegeven met welke maatregelen de ondernemer het verbruik en dus de kosten omlaag kan brengen.
Volgens Provincie Overijssel en MKB-Nederland is bij een groot aantal mkb-bedrijven nog veel energiebesparing te realiseren. Ondernemers weten vaak niet hoe hun energieverbruik is opgebouwd en waar besparingsopties te vinden zijn. Zo wordt er niet alleen onnodig veel energie gebruikt bij bijvoorbeeld verlichting maar ook door verkeerd ingestelde verwarmingsapparatuur. De actie Nieuwe energie in bedrijf gaat deze verspilling aanpakken.
Energiescan gedaan. En dan?
Voert de ondernemer vervolgens binnen een jaar ten minste één van de in de scan geadviseerde maatregelen uit, dan kan hij met de GeldTerugActie tot wel 25% van de investeringskosten terugvorderen (met een maximum van € 2500 per onderneming). De provincie Overijssel heeft hiervoor 1 miljoen euro beschikbaar gesteld. Voor deze unieke actie geldt dan ook: op=op.
Besparen op energieverbruik wordt in de toekomst meer en meer verplicht in het kader van energiebewust ondernemen. De gemeenten zullen hier steeds strengere wetgeving op toepassen en toezien op naleving (handhaving).

Green Deals
Het Overijsselse initiatief loopt vooruit op de Green Deals die onlangs zijn gesloten door het kabinet, bedrijfsleven en natuur- en milieuorganisaties. Blijkt de actie succesvol, dan kan deze regionale actie als voorbeeld voor landelijke projecten gaan dienen.
 

Archief
Terug naar vorige pagina