Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
11-11-2011  

Lean & Green Award voor Kuipers Logistics

 

De uitreiking is onderdeel van het Programma Duurzame Logistiek welke is ondergebracht bij Connekt. Connekt heeft als streven om voor 2012 250 koplopende bedrijven te kunnen belonen voor de initiatieven die men neemt op het gebied van duurzame logistiek. Door het in ontvangst mogen nemen van deze prijs werd Kuipers Logistics beloont voor haar CO2 doelstellingen op logistiek gebied en conformeert het zich hiermee aan een minimale reductie van 20% in 5 jaar tijd. Maatregelen die Kuipers neemt om dit te bereiken zijn:

• Hogere frequentie inter-modaal vervoer
• Snelheidsbegrenzing voor het gehele wagenpark
• Monitoren van brandstofverbruik
• Uitgebreide rijstijlanalyse & feedback
• Investeren in zuinig transportmaterieel

In totaal mochten deze middag ca. 50 toonaangevende bedrijven de award in ontvangst nemen en zichzelf hierdoor koploper noemen op het gebied van duurzaamheid in de logistieke sector. Na de uitreiking nam minister Melanie Schultz van Infrastructuur en Milieu het woord om het belang van duurzame logistiek nog eens te benadrukken en de rol die zowel overheid als bedrijfsleven hierin kunnen spelen. Later in de middag waren er nog diverse workshops rond dit ‘booming’ thema. Het succesvol verlopen congres werd beklonken middels een afsluitende borrel.

Voor Kuipers Logistics, die door een proactieve houding al jaren een voortrekkersrol vervult op het gebied van duurzaam ondernemen, betekent deelname aan het Lean & Green programma een extra dimensie voor de reeds ingeslagen weg.

Duurzaam ondernemen gaat voor Kuipers namelijk verder dan het transport alleen. Onder duurzaamheid verstaat Kuipers ook de veiligheid en gezondheid van haar chauffeurs. Een goed voorbeeld hiervan zijn de alcoholsloten die Kuipers als eerste transportbedrijf in Nederland heeft ingevoerd voor het gehele wagenpark.

Een keuze voor Kuipers is daarom dan ook een bewuste keuze voor kwaliteit en duurzaamheid.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina