Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
29-10-2011  

Job Klaasen: Mauro moet in Nederland blijven

 

ALMELO – In een hal van het Indiëcomplex hield oud- gedeputeerde Job Klaasen, op initiatief van het Twents opinieweekblad De Roskam, zijn eerste Job Klaasen Lezing.
Onderwerp was de mores in de politiek en daar had Klaasen zelf ook voldoende mee te maken gehad na een akkefietje over zijn CV. Klaasen stapte daardoor op als gedeputeerde na een lange politieke carrière, die hem eerst raadslid maakte in Almelo en Statenlid en acht jaar als gedeputeerde voor de VVD.
Hoofdlijn van de lezing was ethiek en politiek. Klaasen vindt dat het in de praktijk steeds meer om het proces gaat en steeds minder om de inhoud. “Nog nooit, voor zover ik mij kan herinneren, is de burger zo ver verwijderd van de politiek en het bestuur. Met grote bewegingen zie je dat men zich afkeert van de politiek”, zei Klaasen o.a.
Klaasen pleitte voor meer verantwoordelijkheid bij de overheid. “Ik ben de mening toegedaan dat we de mensen niet moeten laten kijken naar het spel, maar dat veel meer mensen zelf het spel moeten spelen, zelf de verantwoordelijkheid moeten nemen voor zichzelf, de omgeving en voor alles dat hen dierbaar is en dat moet verder gaan dan het eigenbelang.. Natuurlijk is er een krachtige overheid nodig, niet als speler, maar als spelverdeler, die mensen in positie zet en sommige mensen beschermt als dat nodig is, en dat is zeer beperkt nodig.”

Opmerkelijk ook zijn mening over de discussie in de Tweede Kamer rond de voorgenomen uitzetting van de achttienjarige Angolees Mauro. Klaasen is vierkant tegen die uitzetting en vindt zelfs dat de wettelijke regels moeten worden aangepast. Daarmee gaat Klaasen in tegen het beleid van partijgenoot en minister-president Mark Rutte.
Oud- gedeputeerde Jansen (CDA) sloot zich bij die mening aan en verkondigde dat hij zich daar zaterdag tijdens het CDA-congres voor zal inzetten. De kwestie hangt het CDA als een molensteen om de nek mede omdat een derde van de partij niets ziet in een samenwerking met de PVV. Volgens hen wordt de C van het CDA daardoor onzichtbaar en wordt de partij gemangeld in het regeerakkoord.

Fotoreportage: Coen Mulder

Naschrift redactie
:
Volgens een enquete van NIPO wil 70 procent van de Nederlandse bevolking dat kinderen die langer dan 8 jaar in ons land verblijven, in ons land mogen blijven.
Eens kijken wat het CDA er van bakt tijdens het congres. Of zouden ze liever bij de niets ontziende minderheid willen horen?

Fotoreportage (24 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina