Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
26-10-2011  

20 Miljoen extra voor landelijk gebied

 

Midden vorig jaar zette het nieuwe kabinet alle projecten voor het landelijk gebied stop als onderdeel van de bezuinigingen die het doorvoerde. Even later werd besloten om projecten wel te laten doorgaan waar juridisch verplichtingen voor waren aangegaan. De ruim 60 miljoen euro die de provincie nu zelf uittrekt komt ten goede aan projecten waarmee de provincie niet langer wil wachten omdat het draagvlak voor die projecten dreigt te verdwijnen.

Aanvankelijk lag er een bedrag van bijna 40 miljoen klaar voor projecten in het landelijk gebied. Tal van organisaties die buiten de boot vielen bij de subsidieverlening lieten hun ongenoegen hierover twee weken geleden bij Provinciale Staten blijken. Deze organisaties zien nu alsnog het landbouwgedeelte van hun projecten gehonoreerd. Het gaat daarbij om de projecten in Olst/Wesepe, Staphorst, Enter, Noord-West Overijssel Scheerwolde, Blokzijl/Vollenhove, Losser, Enschede-Zuid en diepenheim.
Daarbovenop wordt nog drie miljoen euro beschikbaar gesteld voor het project de Doorbraak en honderdduizend euro voor de vloeivelden in de Krim.

Een meerderheid van de Staten vroeg Gedeputeerde Staten tevens de herijking van de Ecologische Hoofd Structuur (EHS) actief ter hand te nemen en de besluitvorming hierover te laten plaatsvinden in 2012.

Archief
Terug naar vorige pagina