Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
25-10-2011  

Ter Steege Groep bouwt aan toekomst Kenia


Foto: De enthousiaste groep bouwvakkers van Ter Steege die naar Kenia gaan, met links algemeen directeur Hans ter Steege en rechts Gerald van Dijk van Dorcas.
 

RIJSSEN - Onlangs vierde de Ter Steege Groep het honderjarig bestaan van het Rijssense bouwconcern in de hallen van het voormalige Java-complex van Royal ten Cate, het complex dat moet worden omgetoverd tot een nieuwe woonkern in de Almelose binnnenstad. Tijdens die feestelijke bijeenkomsten werd ook bekend gemaakt dat onder het motto “100 jaar met elkaar” een welzijnsproject in Kenia gestart zal worden. Dat nu wordt een woningproject voor de stichting Dorcas in Kenia. 

In de eerste week van november gaan derhalve een 13-tal medewerkers van de Ter Steege Groep naar Kenia. Zij gaan daar belangeloos een steentje bijdragen aan de bouw van 12 woningen. Het familiebedrijf wil daarmee maatschappelijk uiting geven aan haar 100-jarig jubileum. Zij doet dit samen met Dorcas, een christelijke internationale hulporganisatie. Dorcas helpt de allerarmsten in de wereld en werkt bij voorkeur met lokale partners, zoals plaatselijke kerken of organisaties.
Voor dit maatschappelijke project konden alle medewerkers van de Ter Steege Groep zich aanmelden door een goede motivatie te schrijven. Uit een groot aantal aanmeldingen zijn uiteindelijk 13 medewerkers gekozen die de handen uit de mouwen gaan steken in Kenia.
Samen met de lokale bevolking van Wikivuvwa wordt gewerkt aan de bouw van 12 woningen. Op deze wijze hoopt Ter Steege, door onderdak te bieden aan 12 kwetsbare families, de leef- en hygiënische omstandigheden aanzienlijk te verbeteren. Het project wordt medegefinancierd met de giften van de (zaken-)relaties van Ter Steege die zijn gedaan voor het 100-jarig jubileum.
De deelnemers zijn erg enthousiast en de voorbereidingen zijn in volle gang. Zo wordt al van alles verzameld om als extra bagage mee te nemen voor de mensen in Kenia. Op 8 november zullen zij waarschijnlijk moe maar voldaan terugkeren naar Nederland met een koffer vol indrukken en boeiende ervaringen.
Voor het thuisfront, collega’s en andere belangstellenden is een website in het leven geroepen waar de ervaringen zijn te lezen en foto’s kunnen worden bekeken: www.tersteege.waarbenjij.nu
Ook op Twitter is dit maatschappelijke project van Ter Steege te volgen op: www.twitter.com/TSBouwt_Kenia
De www.tersteegegroep.nl/ts/index2.htmTer Steege Groep is een echt familiebedrijf en bestaat anno 2011 uit de divisies Industrie, Handel, Vastgoed en Bouw. Hier binnen opereren meer dan 30 zelfstandige werkmaatschappijen met circa 900 medewerkers.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina