Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
11-10-2011  

Stichting voor mobiele podia in Wierden

 

Sinds een aantal jaar is er geen muziekkoepel meer in Wierden en ook de muziekkoepel in Enter is afgeschreven. Bij verenigingen en stichtingen uit de gemeente is wel behoefte aan een podium dat gebruikt kan worden voor voorstellingen in de open lucht: bijvoorbeeld tijdens evenementen, voorstellingen, enz. De gemeente heeft hierover overleg gevoerd met vertegenwoordigers van de Winkeliersvereniging Wierden, Muziekvereniging de Harmonie en Oranjevereniging Enter.

Het idee is om twee podia aan te schaffen: verschillend in grootte en functie. Bij grote evenementen zouden deze podia gezamenlijk opgebouwd kunnen worden tot één groot podium. Daarnaast moet er een website gemaakt worden met bijvoorbeeld een evenementenkalender en een agenda/planning voor het podium.

Besloten is een stichting WEP op te richten die zich gaat richten op het aanschaffen en het beheer van de podia. Een stichtingsbestuur met vertegenwoordigers van de genoemde verenigingen gaat de kar trekken. In de komende maanden worden ook overige organisaties (waaronder de VVV’s) uit de gemeente betrokken.

De kosten voor de podia worden gedekt door de gemeente en het Europese subsidieprogramma LEADER. Onlangs heeft de Plaatselijke groep LEADER West Twente het initiatief positief beoordeeld.

Archief
Terug naar vorige pagina