Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
27-09-2011  

Is stadsvernieuwing bouwen voor leegstand?


Bewerking: AlmeloNieuws.nl
 

ALMELO – De gemeenteraad van Almelo kreeg vanavond een inkijkje in het aangepaste plan voor de binnenstadsvernieuwing. Naast de bouw van een nieuw stadhuis aan de Haven ZZ is dat vooral het doortrekken van het kanaal in etappes naar het marktplein en de bouw van nieuwe winkelruimte van maximaal 17.000 m2. Daarvoor moet circa 10.000 m2 winkelruimte worden afgebroken zoals o.a. de winkels langs de Rosa Luxemburgstraat.
Wethouder van stadsvernieuwing Gerrit van Woudenbergh (VVD) acht dat reëel en hoopt met de vernieuwing te bewerkstelligen dat publiekstrekkers als de Bijenkorf en V&D zich daarna in de stad willen vestigen.
Een dag eerder maakte onderzoeksbureau Roots Beleidsadvies uit Rijswijk en onderzoeksbureau AnalyZus uit Oldenzaal bekend dat door de sterk stijgende internetverkoop er grotere leegstand dreigt voor het winkelbestand in de Twentse steden. Voor Almelo kan dat tot 2020 bij ongewijzigd beleid zelfs oplopen tot 23 procent van het huidige aantal m2 aan winkelruimte.
Volgens de onderzoekers moeten gemeenten in Twente stoppen met het ontwikkelen van nieuwe winkelruimte en zoeken naar andere invullingen van leegkomende winkelpanden. Makelaardijen als Snelder-Zijlstra en ten Hag onderstrepen die visie.
In bestuurlijk Almelo is dat kennelijk nog niet doorgedrongen, dat gaat onverdroten voort op de ingeslagen weg van vernieuwing en expansie.


Onderzoek winkelleegstand tot 2020

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina