Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
22-09-2011  

Waterrijk discussievoer in Rumoer

Fotoreportage Jan Bril
 

ALMELO – In het radiodiscussieprogramma Rumoer was de toekomstige ontwikkeling van Waterrijk voldoende voer van discussie. Medio 2012 wil Almelo beginnen met de ontwikkeling van de 1e fase het Noorderbuurtpark tussen de Bleskolksingel en de Aadijk waar 112 woningen moeten worden gebouwd.
Het oorspronkelijke plan omvatte ruim 4000 woningen en door de crisis gaat de gemeente nu uit dat in een periode van plusminus 10 jaar zo’n 1100 woningen worden gebouwd. De gemeente heeft daarvoor het plan in fases opgeknipt en uit protectionisme de eerste twee fases uitsluitend op grond in gemeentelijk bezit gepland. Dat protectionisme is al een aantal projectontwikkelaars met grondposities in het verkeerde keelgat geschoten.

Voorzitter van Stadsherstel en lid van watersportvereniging Amycus Miel Westenberg pleitte dat de ooit geplande roeibaan er wel moet komen omdat dit juist uniek is en een toegevoegde waarde voor de stad. Hij zei er wel bij dat Amycus als vereniging gewoon aan het Twentekanaal wil blijven zitten. Wethouder Gerrit van Woudenbergh schatte in dat de roeibaan binnen 10 jaar gerealiseerd kan worden in de 2e ontwikkelingsfase.
(later meer)

Luister
hier naar de gehele uitzending van Omroep Almelo.

Fotoreportage (25 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina