Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
22-09-2011  

Ontwikkelaars Waterrijk laat op de barricaden

 

ALMELO – Het heeft even geduurd voordat de particuliere projectontwikkelaars in Waterrijk op de barricaden klimmen. Het besluit om eerst het gebied tussen de Bleskolksingel en de Aadijk te gaan ontwikkelen is al enige tijd geleden genomen, maar nu wil B&W de tweede fase in voorbereiding nemen dat tegen de gemeentegrens van Twenterand aanligt.
De tussenliggende gronden en de gronden achter Aadorp komen pas veel later aan de beurt volgens de visie van B&W. Daarmee kiest de gemeente voor de gronden die de gemeente in eigendom heeft en laat het de ontwikkelaars in de kou staan want die zitten met hun eigendom in het tussenliggende gebied en kunnen dan niet aan de slag.
De keuze van B&W is er dus een van protectionisme en dat is o.a. Bramer Projectontwikkeling en Bouwfonds Ontwikkeling in het verkeerde keelgat geschoten, zo hebben zij de gemeente schriftelijk laten weten. De keuze van B&W lijkt ingegeven door de desastreuze financiële positie van het gemeentelijk grondbedrijf dat ten tijde van het vorige college van B&W voor 180 miljoen euro aan grond heeft gekocht onder hypothecaire last. Niet ontwikkelen betekent het verlies nemen en daar heeft de gemeente geen geld voor.
Bovendien is de gemeenteraad ook nog niet overtuigd, want die kan de gevolgen voor de Almelose woningmarkt nog niet goed inschatten. Gevreesd wordt dat er gebouwd gaat worden voor leegstand en de exploitatie dan helemaal negatief gaat uitpakken. In ieder geval gaat de gemeente wel de eerste fase opstarten en verwacht dat medio 2012 kan worden begonnen met het bouwrijp maken van het zogenoemde Noorderparkbuurt tussen de Bleskolksingel en de Aadijk. 

Bestemmingsplan 1e fase

Archief
Terug naar vorige pagina