Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
21-09-2011  

Van der Looy bancair aan banden

 

ALMELO – De gemeente Almelo heeft conservatoir beslag gelegd op de bankrekeningen van het Van der Looy concern uit Weert. Projectontwikkelaar Van der Looy is met zijn Ontwikkelingsmaatschappij Almelo B.V. in gebreke gebleven met de betaling van de verschuldigde bouwleges ten bedrage van € 1.005.746,00
De verschuldigde betaling was opgenomen in een deal met de gemeente waarin Van der Looy ook financieel werd gecompenseerd om de grond waar Fortezza zou verrijzen, weer in gemeentelijk eigendom te verkrijgen. Van der Looy had de grond nimmer betaald en er wel een hypotheek op afgesloten van ruim 3,5 miljoen euro.
Omdat de Ontwikkelingsmaatschappij Almelo B.V. in feite een ‘lege’ BV is, werd door de gemeente Almelo van Van der Looy bij de deal een concerngarantie bedongen en verkregen. De gemeente Almelo heeft, met instemming van de rechtbank te Roermond, nu conservatoir beslag gelegd op de bancaire middelen van het concern Van der Looy.
Via een kort geding en een bodemprocedure wordt nu getracht het bedrag van € 1.005.746,00 plus kosten binnen te krijgen.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina