Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
20-08-2011  

Journalist Dick Panman overleden

 

DEN NUL/ALMELO – Journalist Dick Panman is maandag 15 augustus jl. op een camping in Den Nul (gem. Wijhe Olst) overleden. Als journalist begon hij in Almelo zijn loopbaan bij het toenmalige Dagblad van het Oosten waar hij door zijn provocerende journalistieke houding al snel naam maakte en een der gangmakers was in de protestmars door de stad tegen de overname door het Dagblad Tubantia.
Via het Nieuwsblad van het Noorden kwam hij in de jaren ’80 terecht bij het Algemeen Dagblad in Rotterdam waar hij tevens een carrière trachtte op te bouwen als cabaretier onder de naam ‘Het Beest van Rotterdam’, een activiteit die hij in Groningen ook al uitvoerde. In de beginjaren ’90 werd hij chef-redacteur bij het toenmalige Deventer Dagblad waar het al snel mis ging door zijn provocerende manier van schrijven over het Deventer college van B&W. Panman begon daarop een eigen persbureau en werkte freelance voor o.a. het KRO-programma Spoorloos en het blad De Boerderij van uitgeverij Misset in Doetinchem.
Panman begon eveneens een carrière als schrijver en dichter en heeft diverse uitgaven op zijn naam staan zoals de Bruna-uitgave ‘Gekerfd’ en diverse dichtbundels.
Panman was altijd onuitwisbaar aanwezig waar hij ook verscheen en menige etablissement met piano werd op stelten gezet, of dat nu het Oranje hotel was in Leeuwarden, tijdens het AD-verslag van de Elfstedentocht, of in een kroeg. Onvergeetbaar was in zijn Almelose periode de titel ‘Walking through the streets of Almelo, looking to the durty pictures of Varossieau’, een nummer dat hij ook in latere jaren bij zijn toevallige bezoeken aan de stad nog met regelmaat liet klinken in bijvoorbeeld ‘t Hookhoes.
Dick Panman is op 19 augustus begraven op de begraafplaats in Den Nul.

Archief
Terug naar vorige pagina