Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
14-09-2011  

AH mag naar Bornsestraat/Violierstraat

 

ALMELO – Het college van B&W wil meewerken aan de bouw van een supermarkt op de hoek Bornsestraat/Violierstraat. Voorwaarde is wel dat boven het complex woningen komen. In het buurtwinkelcentrum komt tevens ruimte voor een aantal kleinere winkels.
Volgens wethouder van stadsvernieuwing Gerrit van Woudenbergh zijn er geen gegronde redenen om de bouw tegen te houden. Zo blijkt uit het plan van de projectontwikkelaar dat de belevering van de super inpandig kan plaatsvinden via een ingang aan de Bornsestraat en een uitrit aan de Violierstraat.
Het parkeren door bezoekers kan op de vrije ruimte achter de woningen aan de Deldensestraat. Belangrijkste kandidaat voor de supermarkt is Ahold, die dan wel haar vestiging aan de Nieuwstraat dient te sluiten. Het Nieuwstraatkwartier komt daardoor zonder grote supermarkt te zitten.
Ook projectontwikkelaar Prosyn van het toekomstige Almelo Nouveau schijnt geen bezwaren meer te hebben, volgens wethouder van Woudenbergh. Hij gaf verder aan dat het ‘probleem’ van het niet doorgaan van een EMTÉ-vestiging aan de Bornsestraat, in het nieuwe pand van Wissink, een privéprobleem is.
De gemeenteraad moet nog wel instemmen met de noodzakelijke bestemmingsplanwijziging.

Archief
Terug naar vorige pagina