Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
10-09-2011  

Jeugdlid APKV op eerste show in de prijzen

 

ALMELO/HELLENDOORN - Jeugdlid Lianne Voortman van de Almelose kleindierenvereniging APKV Het Oosten is op haar eerste show gelijk in de prijzen gevallen. De 6-jarige Lianne won op een jongdierenkeuring in Hellendoorn de prijs voor het fraaiste konijn van een jeugdlid. Het konijn van Lianne, een zwarte tan, kreeg van keurmeester Jan Hupjé uit Broekland het predikaat Zeer Goed (ZG).
Ook andere leden van APKV Het Oosten deden van zich spreken op de ééndaagse show. Bij de konijnen was de prijs voor de fraaiste voedster van de keuring voor een tan, zwart van Dennis Voortman uit Almelo. Dennis is overigens de vader van Marinka. En bij de dwerghoenders was Mans Koenderink uit Albergen de grote winnaar. Hij had de fraaiste haan en het fraaiste hen van alle ingezonden sebright krielen in de kleurslag zilver zwartgezoomd. Daarnaast behaalde hij met één van deze hoenders de prijs voor het fraaiste dwerghoen van de gehele keuring.

37e Jongdierendag bij ENPKV, 10 september, Hellendoorn
Konijnen:
Dennis Voortman, 2xF en 2xZG met Tan, zwart (bijzonderheid: Voortman wint prijs voor fraaiste voedster van de keuring); 3xZG met Klein Zilver, licht zwart.
Tom van den Berg, 2xZG met Nederlandse hangoordwerg, konijngrijs, 1xZG met Nederlandse hangoordwerg, zwart en 1xZG met Nederlandse hangoordwerg, magadascar.
Familie Römer, 1xZG met Kleurdwerg, chinchilla.
Dwerghoenders:
Mans Koenderink, 2x1F en 1xZG met Sebright kriel, zilver zwartgezoomd (bijzonderheid: fraaiste kriel van de keuring); 1xZG met Wyandotte kriel meerzomig patrijs.
Johnny Korte, 1x2F en 4xZG met Sebright kriel, zilver zwartgezoomd.
Jeugdleden, konijnen:
Lianne Voortman, 3xZG met Tan, zwart (bijzonderheid: Lianne wint prijs voor fraaiste konijn van een jeugdlid).

Klik hier voor meer clubinfo.

Archief
Terug naar vorige pagina