Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
02-09-2011  

Rijksbelastingdienst weg uit Almelo? (upd)

 

ALMELO – De Rijksgebouwendienst voert in opdracht van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) een onderzoek uit naar 1800 gebouwen om tot efficiëntere huisvesting te komen. Daartoe behoort ook de Belastingdienst Oost met vestigingen in Almelo en Enschede.
Op het kantoor in Almelo zoemt het van de geruchten dat het kantoor Almelo wordt gesloten en dat 450 werknemers mogelijk elders tewerk worden gesteld.
Het huidige gebouw bij het station werd eind 2003 opgeleverd en in februari 2004 door toenmalig minister Gerrit Zalm in gebruik genomen en gehuurd voor een periode van 10 jaar.
In november wordt in de ministerraad gesproken over schaalvergroting en een te behalen efficiëntie. 

Ook wordt gesneden in het aantal arrondissementen van rechtbanken. Van de 19 blijven er 10 over. Almelo, Arnhem, Zutphen en het Overijsselse deel van Zwolle/Lelystad fuseren tot de Rechtbank Oost-Nederland. Het wetsvoorstel ligt inmiddels bij de Tweede Kamer. 

Fotoreportage

<< Het interieur kenmerkt zich door flexibiliteit. Zelfs een biljart behoort tot de uitrusting. Het gebouw kostte bijna 30 miljoen euro en heeft een vloeroppervlakte van ruim 11.000 m2, goed voor 530 werkplekken.

Ingezonden reactie: 02-09-2011

Hoe kun je als gemeente sneller een stadhuis in de schoot geworpen krijgen?
Kan toch niet beter?


A. Albers


Factsheet
Onderzoek naar vastgoedkennis en Public Governance van het rijk. In het onderzoek o.a. het nieuwe belastingkantoor Almelo.

Archief
Terug naar vorige pagina