Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
29-08-2011  

Dubbele aansluiting Cogas gewoon betalen!

 

ALMELO – Bewoners in de wijk Windmolenbroek die hun huis verwarmen via stadsverwarming van Cogas Infra & Beheer, moeten naast het vastrecht dat ze hiervoor betalen, ook betalen voor vastrecht voor het gas waarop ze koken.
Volgens de geschillencommissie Energie & Water hebben bewoners die hebben gekozen voor koken op gas terecht ook een nota voor vastrecht voor het extra aangelegde gasnet ontvangen naast het vastrecht voor stadsverwarming. Daarnaast betalen ze ook vastrecht voor een elektra-aansluiting. De bewoners vonden dat teveel van het goede en maakten daar bezwaar tegen maar kregen dus geen gelijk.
Een groep bewoners maakte bezwaar tegen die extra kosten voor het koken op gas en vonden dat zij in verhouding veel duurder uitwaren in de energiekosten dan anderen die kozen voor elektrisch koken.
Initiatiefneemster Yvonne van Waveren kreeg daarmee nul op het rekest. Zij beweert dat Cogas zich niet houdt aan de richtlijn van EnergieNed, de brancheorganisatie van de Nederlandse netwerkbedrijven. Zijstelt dat het vastrecht voor verwarming tevens de netwerkkosten voor koken op gas in zich houdt.

Archief
Terug naar vorige pagina