Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
04-08-2011  

Profronde Almelo zonder dameskoers

 

‘Doodzonde’, vindt de Profronde Almelo het feit dat ze dit jaar op vrijdag 26 augustus het publiek géén dameskoers kan bieden. De organisatie streeft al jaren naar een wedstrijd voor de Nederlandse en internationale (dames)wielertop en slaagde daar in de afgelopen jaren goed in. Kirsten Wild, Marianne Vos, Chantal Beltman, Mirjam Melchers…ze verschenen allemaal al aan de start.

Dit jaar echter, is er op zaterdag 27 augustus in het zuidwesten van Bretagne een belangrijke wereldbekerwedstrijd, die de wielertop niet laat glippen voor het populaire Almelose criterium. De Profronde komt daarom met een aantrekkelijk alternatief. Een pittige wedstrijd voor de aanstormende talenten, de junioren en nieuwelingen. Er mogen tussen de veertig en zestig renners deelnemen, en de organisatie heeft dan nog een kleine marge voor nog wat extra renners.

De koers gaat over een afstand van zo´n vijftig kilometer. Dat gaat ongeveer anderhalf uur duren op het 2,2 kilometer lange circuit van de Profronde Almelo. Ofschoon het bestuur het reuze jammer vindt dat ze de dameskoers moet laten schieten, verwacht ze bij de koers voor de junioren en de nieuwelingen eigenlijk nog méér publiek. ´Het gaat dan allemaal om regionale helden, die voor hun ouders, broers, zusjes, ooms en tantes en vrienden kunnen koersen. Dat brengt naar verwachting veel publiek op de been en gezelligheid met zich mee´, aldus voorzitter Egbert Willems.

Bij wielerverenigingen de Zwaluwen wordt allerminst getreurd. Daar zijn ze blij met de kans van een grote wedstrijd vóór de profrenners op 26 augustus. En dat heeft alles te maken met het feit dat de Almelose wielerclub op dit moment een grote lichting zéér getalenteerde renners heeft, waarvan een aantal al hoge ogen scoort in heel belangrijke wedstrijden als het NK. Zegsman T. Kroeze van De Zwaluwen verwacht dat er tussen de 60 en 80 jonge renners aan de start verschijnen. Daaronder in ieder geval favorieten voor de eindzege, want een aantal van de beste junioren en nieuwelingen laat andere wedstrijden schieten op optimaal te kunnen presteren in Almelo. Overigens verschijnen ook renners van andere wielerverenigingen aan de start, onder wie leden van OWC Oldenzaal, CC’75 uit Nijverdal en de wielervereniging van Ommen.

De wedstrijd voor junioren en nieuwelingen is het eerste onderdeel van de Profronde Almelo. Het startschot klinkt om klokslag 17.00 uur voor de VIP tent aan de Wierdensestraat.

Archief
Terug naar vorige pagina