Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
05-08-2008  

Bezwaar N.A.T. kappen 120 bomen Nijrees-Noord

Stichting NAT ferme waakhond Almelose milieuzaken

Bestuur Stichting N.A.T
 

ALMELO - De Stichting Natuurlijk Twente blijft de gemeente Almelo op de vingers kijken als het om milieuzaken gaat. Nu heeft de stichting bezwaar aangetekent tegen de kapvergunning die de gemeente zichzelf wil geven om de uitbreiding van woningbouw in Nijrees Noord te kunnen verkavelen op kale grond. Dat levert 'natuurlijk' meer rendement op dan wanneer teveel rekening gehouden moet worden met bestaande boompartijen. Hieronder het persbericht van NAT. 

De gemeente heeft zichzelf een vergunning verleend om ongeveer 120 bomen te kappen in het gebied ten noorden en ten zuiden van de Nijreesweg, in het gebied tussen de Weezebeek en de Nijreessingel. De gemeente is van plan in dat gebied over te gaan tot woningbouw. Vooruitlopend op die plannen wil de gemeente het gebied alvast maar een beetje "bouwrijp" maken door een groot aantal bomen te laten kappen. Alhoewel de plannen met betrekking tot de woningbouw nog niet zijn uitgekristalliseerd, laat staan goedgekeurd, is al wel duidelijk dat van het voornemen om (zoals in het Masterplan staat) "de nieuwe bebouwing in het parkgroen in te passen" niet veel terecht zal komen.
Voor het NAT reden om bezwaar aan te tekenen tegen het verlenen van de kapvergunning. Het NAT heeft aangegeven dat, als er gebouwd moet worden, het beter is om "in te breiden" dan "uit te breiden". Maar dat "inbreiden" moet dan wel zorgvuldig gebeuren met (zoals ook in het Masterplan staat) respect voor de bestaande groenstructuur. Daarvan lijkt geen sprake.

Archief
Terug naar vorige pagina