Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
29-05-2011  

Sensata (v/h Texas.Instr.) wil persé weg uit Almelo

 

ALMELO – Het voormalige Texas Instruments in Almelo dat werd overgenomen door het van origine Japanse Sensata, gaat weg uit Almelo, zo is het personeel vrijdag medegedeeld. De directie wil het bedrijf met ruim 300 werknemers het liefst verhuizen naar Enschede op het Business en Science Park tegenover de UT, maar ook Hengelo is mogelijk nog in beeld.
Het bedrijf in de Automotive industrie verwacht snel te groeien naar 450 werknemers en kan volgens eigen zeggen op de huidige locatie in Almelo niet groeien. Bovendien wil Sensata niet zelf investeren in een nieuw pand maar huren. Ook het aanbieden van een zeer goede bouwlocatie en het aanbod van de gemeente om het bestaande pand te kopen, kon de directie niet vermurwen. De richtlijnen van eigenaar Bain Capital zijn kennelijk keihard. Feitelijk staat het bedrijf van belegger Bain Capital in de etalage voor het realiseren van een 177 procent beleggerswinst.
In vroegere tijden werkten bij Texas Instruments in Almelo zo’n 1500 werknemers, maar na het inkrimpen zijn grote delen van de panden aan de Kolthofsingel verhuurd aan Kemex.
Bij Sensata werkt een deel van het personeel op contractbasis en vooral de parttimers willen liever in Almelo blijven.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina