Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
27-05-2011  

Binnenstad verboden gebied?


'' Camera's zonder wettelijk besluit van de korpsbeheerder (burgemeester) zijn illegaal", zegt Juridisch Adviesbuerau JEEJAR
Foto: Coen Mulder

Reactie:

Geachte redactie,
Wat een negatieve berichtgeving omtrent een mooi en positief evenement in onze stad.
erg jammer.

met vriendelijke groet

Gertjan van Woudenbergh
 

ALMELO - De binnenstad wordt vanavond een ondoordringbaar gebied tijdens de ‘Nacht van Almelo’. Op diverse openbare pleinen staan podia’s waar voor veel geld artiesten optreden met als doel een batig saldo te bestemmen voor goede doelen. De pleinen zijn niet toegankelijk zonder entree te hebben betaald waardoor terecht de vraag gesteld kan worden of dat nog in verhouding staat met het openbare karakter van de pleinen en de bereikbaarheid.
De redactie ontving meerdere signalen over de vraag of deze afzettingen de toets van rechtmatigheid kunnen doorstaan. Ook vroeg men zich af of het plaatsen van camera’s wel de wettelijke toets kunnen doorstaan omdat geen enkel besluit door het college van B&W is genomen. Juridisch bureau JEEJAR heeft ook zo haar bedenkingen t.a.v. de inzet van 'illegale' camera's.
In de beginjaren van de Profronde werd ook al eens gepoogd de binnenstad af te zetten ten koste van de openbare doorgang. Een ‘dwarsliggende’ politieambtenaar in burger dreigde toen naar de rechter te stappen toen hem de doorgang werd geweigerd. De nu gepensioneerde politieman kreeg alsnog 'vrije baan' en het gevolg was dat een jaar later de Profronde weer vrij toegankelijk werd.
Vreemd dat geen enkel raadslid hierover vragen heeft gesteld!

O ja niet vergeten wie er optreedt;
Ben Saunders, Lois Lane, George Baker, Kristl, DJ Jean en diverse artiesten in de deelnemende kroegen. Voorverkoop 10 euro en aan de kassa 12,50 euro.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina