Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
25-05-2011  

Voedselbank krijgt bezoek van deurwaarder

 

ALMELO – Niets kan het college van B&W vermurwen om de gemeentelijke aanslag 2010 voor de stichting Voedselbank kwijt te schelden. Een bedrag van 2500 euro aan OZB en rioolheffing gaat het om en de nieuwe aanslag 2011 ligt al weer op de mat.
De Voedselbank Almelo helpt momenteel zo’n 120 gezinnen aan een wekelijks voedselpakket en vele van hen zijn juist door de gemeentelijke sociale dienst doorverwezen naar de Voedselbank.
Toch krijgt de Voedselbank Almelo geen cent subsidie en is volkomen afhankelijk van giften van particulieren en bedrijven om minima-gezinnen tijdelijk te helpen. Ook het pand aan het van Dronkelaarplein wordt gratis ter beschikking gesteld en alleen de energierekening moet door de stichting worden betaald.
Oud- raadslid en bestuurder van de Voedselbank Almelo Marinus Trommel noemt het collegebesluit ‘schandelijk’ en heeft zijn hoop gesteld op ingrijpen door de gemeenteraad.
Het college van B&W wil echter geen precedent scheppen en heeft de gemeentelijke deurwaarder toestemming gegeven om te gaan vorderen. B&W kan dus wat in beslag genomen voedselpakketten tegemoet zien. Zo komt ‘splinter door de winter’!

Archief
Terug naar vorige pagina