Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
15-05-2011  

Horeca-uitwisseling Almelo-Denizli

 

ALMELO - Het MBO College voor Dienstverlening & Gastvrijheid van het ROC van Twente te Almelo heeft de afgelopen week tien studenten en twee docenten van de hotelschool uit de Turkse partnerstad Denizli ontvangen voor een drie weken durend uitwisselingsproject in Almelo.
Doel van het uitwisselingsproject is het verdiepen, verbreden en uitwisselen van kennis op het gebied van horecaonderwijs. De Turkse studenten lopen gedurende deze drie weken stage in het ROC Hotel Twente en Brasserie Timeless van het ROC van Twente en buiten het ROC bij het Theaterhotel Almelo, Restaurant Dock 19 en Restaurant Solera in Almelo.

Op deze wijze maken zij kennis met het Nederlandse horecaonderwijs, het bedrijfsleven en zeker ook met de Nederlandse cultuur.
Naast de stage biedt het ROC van Twente de gasten uit Denizli een gevarieerd programma aan, waaronder bezoeken aan vakgerelateerde bedrijven, zoals hotel De Wiemsel in Ootmarsum, het Huis van Bewaring te Almelo, maar ook de aspergekwekerij Oude Luttikhuis in Mander en de Watermolen van Bels in Vasse.
Met een bezoek aan TwentseWelle en Roombeek in Enschede wordt een indruk gegeven van de Twentse historie door de jaren heen. In het najaar hoopt het ROC van Twente een tegenbezoek te brengen aan Denizli.

De tien Turkse studenten zijn geselecteerd uit 250 aanmeldingen. Ze zijn zeer gemotiveerd en zien deze stage als een unieke en wellicht eenmalige mogelijkheid om kennis te maken met de Nederlandse horeca. De voertaal tussen studenten en begeleiders onderling is Engels en Duits. Dit levert nogal eens spraakverwarring op. Sommige uitspraken worden dan ook met lachsalvo’s ontvangen. De sfeer is erg goed en positief. 

Archief
Terug naar vorige pagina