Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
10-05-2011  

'Effe d´r oet' nieuwe activiteit van De Klup

 

ALMELO - Stichting de Klup Twente boort met een hele nieuwe activiteit, ‘Effe d’r oet’, een nieuwe doelgroep aan: ouderen die door fysieke en verstandelijke beperkingen aan huis gekluisterd zijn. 'Effe d’r oet' zijn bijzondere dagtripjes. Vrijdagmorgen 20 mei gaat voor het eerst een groep een cultuurhistorisch reisje maken door voormalige veengebieden naar het pittoreske Hattem.

Mensen met een beperking behoren al meer dan veertig jaar tot de doelgroep van stichting de Klup Twente. Dat betekent dat ook ouderen die op latere leeftijd geconfronteerd worden met verstandelijke en fysieke problemen er terecht kunnen, alleen weten ze de weg nog niet te vinden. De Klup organiseerde daarom in de januari maand speciaal voor deze groep een Nieuwjaarsdiner, dat nu mede dankzij financiële steun van het Fonds Verstandelijk Gehandicapten een vervolg krijgt met 'Effe d’r oet'. Als het initiatief aanslaat, volgen er meer dagtripjes met de eigen (aangepaste) bussen.

De doelgroep werd met hulp van de Siza, Scoop ouderen en een aantal woonzorgcenta geïnformeerd. Vanaf het moment dat de flyers waren verspreid stond de telefoon roodgloeiend bij De Klup Twente; de mogelijkheid van een reisje in aangepast vervoer blijkt een schot in de roos. ‘Er meldde zich een mevrouw aan die zei dat ze al dertien jaar lang het huis niet was uit geweest’, aldus Jolanda Overdorp van De Klup Twente. Onder de belangstellenden waren ook partners van mensen met Alzheimer. Ook zij kunnen met hun echtgenoot mee. De twee bussen van De Klup (Picknicktukkers genoemd als ze worden ingezet voor dagtripjes) waren in drie dagen tijd volgeboekt. Geen van de reizigers waren al lid van De Klup.
Het leidt geen twijfel dat het aanbod in een grote behoefte voorziet en de dagtrip naar Hattem krijgt dan ook zeker een vervolg. Nog voor de zomervakantie, op 7 juni, staat een tweede 'Effe d’r oet' gepland en vrijwilligers van De Klup Twente maken voor het nieuwe seizoen 2011-2012 een compleet programma.

Archief
Terug naar vorige pagina