Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
12-05-2011  

Cheque van ruim 2000 euro voor Equator Medicare


De omstandigheden waaronder Dr. Dick Jungst vaak werkt, zijn primitief te noemen.
 

ALMELO - Zondag 8 mei heeft Stichting Equator Medicare een cheque van €2142,68 ontvangen uit handen van wijkgemeente NOACH (De Schelf Emmaus). De wijkgemeente heeft tijdens de soberheidsactie van de diaconie gespaard voor het werk van de stichting. Daarbij zijn 15 jongeren uit de gemeente gesponsord in het kader van Jongeren die Hongeren, waarbij ze 24 uur niet hebben gegeten. Er komen ondertussen nog euro’s binnen, waardoor het bedrag nog zal oplopen. Stichting Wilde Ganzen zal uiteindelijk 50% bovenop het eindbedrag sponsoren.
Het geld is bestemd voor een kinderafdeling in het ziekenhuis in Mpeketoni, Kenia. Nu liggen zieke kinderen vaak samen in een bed, soms zelfs met de moeder erbij. Mede met het geld van NOACH kan na het regenseizoen gestart worden met de bouw van de kinderafdeling.
Ewald Oude Steenhof, bestuurslid van de Stichting, vertelde na de overhandiging van de cheque over het werk van Stichting Equator Medicare. De Stichting is een initiatief van voormalig huisarts Dick Jungst, die meerdere keren per jaar naar Kenia gaat om medische hulp te bieden en te faciliteren. Wekelijks trekken artsen van Rotary Doctors Nederland naar afgelegen dorpen waar binnen een straal van 15 tot 45 km geen medische voorzieningen zijn.
Schoon drinkwater is een van de voorwaarden voor goede gezondheid. Vorig jaar heeft de wijkgemeente gespaard en gehongerd voor een waterput, de ‘Almelo-well’ in Majembeni, die ondertussen in gebruik is genomen.

Kijk voor de reisverslagen en foto’s van Dick Jungst en voor meer informatie over Stichting Equator Medicare op
www.equatormedicare.nl

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina