Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
04-05-2011  

Dodenherdenking 2011

 

ALMELO – De jaarlijkse dodenherdenking voor alle gevallenen in oorlogssituaties begon voor het college van B&W met het leggen van bloemen bij herdenkingsmonumenten verspreidt door de gemeente. Zo werden de collegeleden ieder naar een ander monument gestuurd. Burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld begon om 14.30 uur bij het monument op de Joodse Begraafplaats. Wethouder Mieke Kuik-Verweg toog naar de R.K. Begraafplaats in Bornerbroek, wethouder Gerrit van Woudenbergh deed dat bij de Canadese militaire graven op Begraafplaats Het Groenendael en wethouder Jan van Marle toog naar de R.K. Begraafplaats St. Barbara.
Ook werden bloemen gelegd bij het vernielde herdenkingsmonument voor de gevallenen van Royal ten Cate, de herdenkingsplaquette bij de Vriezebrug en het herdenkingskruis aan de Bolkshoeksweg.

Aan het begin van de avond sprak burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld bij de herdenkingsplechtigheid in Hof 88, vanwaar de Stille Tocht naar het wethouder E. van Dronkelaarsplein begon. Bij de slotplechtigheid en kranslegging op het van Dronkelaarsplein sprak zij de talrijk opgekomen bevolking toe. CSG Noordik scholiere Liset Schiphorst las het gedicht 'Ben Ali Libi' van Willem Wilmink voor (Luister via Radio Almelo). Om klokslag 20.00 uur werd 2 minuten stilte in acht genomen, waarna de kranslegging en het defilé begon.

Fotoreportage: Jan Bril


Toespraak dodenherdenking in Hof 88
Toespraak dodenherdenking bij het monument op het van Dronkelaarsplein

Fotoreportage (46 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina