Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
03-05-2011  

Asbestvondst Indiƫ is opgeblazen onrust

 

ALMELO – De door milieuadviseur Marcel Middelkamp bekend gemaakte asbestvondst op het Indiëcomplex heeft tot onnodige onrust geleid, dat blijkt uit onafhankelijke onderzoeken door erkende asbestlaboratoria. De melding van Middelkamp leidde tot het stilleggen van de sloopwerkzaamheden door de Arbeidsinspectie en het inschakelen van het NFI.
Vorige week bleek al uit kleefmonsters – uitgevoerd door o.a. TNO - dat er geen asbest in de omgeving kon worden vastgesteld. Ook in het puingranulaat werd volgens de onderzoeken geen asbest aangetroffen.
Wel werden minieme sporen van hechtgebonden asbest aangetroffen in een tussenvloer. Deze betonvloer wordt nu volgens de daarvoor bestemde regels gesloopt en afgevoerd. De onderzoeksresultaten zijn door Ter Steege aan de gemeente ter hand gesteld.
De verwachting is dat eigenaar Ter Steege Vastgoed uit Rijssen binnenkort toestemming krijgt om de werkzaamheden op het 24 ha. grote terrein te hervatten. Het asbest- gecertificeerde bedrijf RSG voert die werkzaamheden uit. De werkzaamheden liggen door de melding van Middelkamp al meerdere weken stil.

Archief
Terug naar vorige pagina