Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
31-03-2010  

Almelo ontvangt Canadese veteranen

 

 Verder gaan zij op 3 mei naar de parade in Groesbeek, op 4 mei ‘ochtends naar de officiële herdenking in Holten en op 9 mei naar de grote parade in Apeldoorn. De Canadese bands verzorgen daarnaast nog optredens in Almelo tijdens Koninginnedag en op 1 mei in het Schelfhorstpark. Verder verzorgen zij op aanvraag optredens in de regio.

Op woensdagmiddag 5 mei vindt in Almelo een bevrijdingsfestival plaats op het Centrumplein. Hier zullen diverse muziekbands een optreden verzorgen.

Veteranendag
Op de laatste zaterdag van juni is jaarlijks extra aandacht aan de ruim 100.000 Nederlandse veteranen. Het Comité Nederlandse Veteranendag vraagt de Nederlandse gemeenten om in de eigen gemeenten aandacht te besteden aan deze bijzondere categorie inwoners. Gevraagd wordt om op of rond de laatste zaterdag van juni initiatieven op lokaal niveau te ontplooien. In 2009 deden ruim 300 gemeenten dit al. In Almelo werd tot dusver geen Veteranendag georganiseerd. Dit jaar wil Almelo hier wel aandacht aan besteden uit respect voor de inzet van de veteranen.

 

Archief
Terug naar vorige pagina