Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
25-03-2010  

Anthon Sjoers, goud en zilver bij afscheid

 

ALMELO - Vanmiddag nam wethouder Anthon Sjoers na een politieke carrière van 20 jaar afscheid als wethouder van de gemeente Almelo. In een bijzondere raadsvergadering kreeg hij de zilveren speld van verdienste van het landelijk bestuur van het CDA en de stadspenning in goud.
De nog maar sinds kort benoemde burgemeester Hermans-Vloedbeld noemde Sjoers een bevlogen bestuurder en warm mens en vond de opgeplakte typering als ‘stenenstapelaar’ een beeld dat de lading niet dekt. Zij vond Anthon Sjoers meer een ‘mensenmens’ met een warm karakter voor iedereen.
Raadslid Bert Kozijn blikte terug en refereerde aan de tijd waarin Sjoers in het nauw kwam rond de gijzeling maar ook naar de gebezigde woorden ‘Zo doen we dat in Almelo’ bij de start van de bouw van Magna Porta en hij ter plekke een vergunning voor twee extra verdiepingen toezegde. Volgens Kozijn kan men dat uitleggen als ongebreideld optimisme maar het was het begin van een tanend draagvlak zeker nadat in 2006 Anthon Sjoers op de Koornmarkt voor het eerst de binnenstadsvisie publiekelijk maakte en er promt een scheiding der geesten onder de aanwezigen ontstond. Hij prees Sjoers om zijn standvastigheid en humor in het debat waarbij volgens Kozijn de ‘roots’ van Anthon Sjoers in de gereformeerde jeugdbeweging zeker had bijgedragen.
De raadsgriffier Mw. drs. C.M. Steenbergen maakte vervolgens het raadsbesluit bekend om de scheidend wethouder de erepenning in goud toe te kennen.
Sjoers zelf sprak bij zijn dankwoord uit altijd het beste met Almelo en haar inwoners voor te hebben gehad en nog te hebben. ‘De stad waar ik ben geboren en getogen heb ik lief en daar moeten mensen met al hun verschillen toekomst hebben. Daar ging 't mij om. Want een stad is geen verzameling projecten, maar een verzameling mensen.’

Fotoreportage (41 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina