Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
15-03-2010  

Complex Indië vernoemt Twentse textielbaronnen


Laan van Indië, door de textielarbeiders Kalverstraat genoemd
 

Straatnamen
De Gemeente Almelo heeft besloten om in overeenstemming met het advies van de straatnaamcommissie de straten te vernoemen naar Twentse textielbaronnen van weleer. Dit resulteert in: Doedes Breuning ten Catestraat, Kroesestraat, Cardinaalstraat,Van Wulfften Palthestraat, Hofkesstraat en Salomonsonstraat. Deze families hebben veel betekend voor de textielindustrie, de stad én de plaatselijke samenleving.

Vastgoedontwikkelaar Erwin Tijhof van Ter Steege Vastgoed is zeer ingenomen met dit besluit. “Het sluit aan bij de identiteit en karakter van dit spraakmakende project. Onze inspanningen om waardevolle fabriekspanden te handhaven en in te passen wordt hiermee onderstreept”.

Laan van Indië en Kalverstraat
Vanuit Almelo werd vroeger veel katoen verscheept naar Indië. De centrale toegangsweg in het midden van de toekomstige woonwijk krijgt daarom de naam “Laan van Indië”. De Kalverstraat refereert niet aan een textielfamilie, maar is de originele naam van deze straat die in noord/zuid richting over het fabriekscomplex loopt. Generaties fabrieksarbeiders wandelden via deze zeven meter brede straat dagelijks naar hun werk. Flinke delen van de karakteristieke fabriekspanden met sheddaken die langs beide kanten van de Kalverstraat staan, krijgen een plek in Indië.

Meer info over Indie is te vinden op www.almelo-indie.nl. Geïnteresseerden kunnen zich via deze site aanmelden om op de hoogte te worden gehouden van dit bijzondere woonproject.

In Indië woon je in de stad in de omgeving van het waterplein en het Noorderpark. Indië is eigentijds met de unieke sfeer van historische fabrieksgebouwen, monumentale eiken, water, strand, cultuur en horeca. In Indië is er volop plek voor stadse gezinnen. Indië heeft karakter, is divers en spannend.

Archief
Terug naar vorige pagina