Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
12-03-2010  

Burgerinitiatief tot bezinning stadsontwikkeling


Oud belastingkantoor, een voorbeeld van strippen om een betonskelet te moderniseren. Dat kan ook met het huidige stadhuis en scheelt miljioenen.
 

ALMELO – De megalomane plannen van het Almelose college van B&W komen steeds meer onder druk te staan. Vorige week lieten de directies van de drie woningbouwcorporaties in Almelo al weten dat het college van B&W zich dient te beraden op de vernieuwingsdrift. Zij drongen aan om het jaarlijks aantal te bouwen woningen nog verder te verlagen. Ook een groep verontruste burgers sluit zich nu bij hen aan.
Oud-gemeentesecretaris Marinus Snijder nam het initiatief en verzamelde ‘kopstukken’ als voormalig Rabobank-directeur Theo Tangelder, oud-Urenco-directeur Ter Riele, oud-Soweco-directeur Visscher, oud-Texas Instruments-directeur Trienen en internist Wottiez om zich heen om een oproep tot bezinning te sturen aan het college van B&W. Het burgerinitiatief heeft vijfhonderd steunverklaringen nodig om door de gemeenteraad in behandeling te worden genomen. Marinus Snijder is tevens voorzitter van de Overijsselse Ombudsman Commissie.

Lees
verder in het Almelo’s Weekblad


MANIFEST

Archief
Terug naar vorige pagina