Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
11-03-2010  

Corporaties: Almelo moet nog minder bouwen

 

ALMELO – De bijgestelde ambities van het college van B&W zijn volgens de woningbouwcorporaties nog te hoog gegrepen en moet nog verder omlaag. De corporaties vinden een aantal van 165 woningen per jaar meer dan voldoende en alles wat hoger ligt leidt volgens hen tot kapitaalvernietiging en leegstand. Het college van B&W stelde de jaarlijkse bouwvisie al bij van 600 naar 350 woningen inclusief sloop en vervanging van 100 woningen per jaar.
De directies van Beter Wonen, St. Joseph en corporatie Vriezenveen/Westerhaar met woningbezit in Aadorp, vinden dat de bijgestelde bouwvisie is toegerekend naar ‘betaalbare’ verliezen. „We begrijpen de financiële noodzaak van deze cijfers, maar hebben grote vraagtekens bij het realiteitsgehalte. Het blijft irreëel naar onze mening. Als deze plannen worden uitgevoerd zal er sprake zijn van kapitaalsvernietiging en leegstand.”
Het college van B&W besloot dinsdag tot een compensatieregeling voor het bouwbedrijf Hegeman voor het bouwen van 165 woningen wegens het niet doorgaan van het Poppodium. De gemeente kocht die grond van Hegeman waarbij werd overeengekomen dat Hegeman de bouwer zou worden.

Archief
Terug naar vorige pagina