Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
05-03-2010  

Lejama BV verliest bij Raad van State

 

Over de mogelijkheid van het verlenen van een ontheffing sprak de Raad van State in Den Haag zich niet uit. Het verlenen van ontheffingen t.a.v. bestemmingsplannen is een puur gemeentelijk bestuurlijke zaak. Zo kreeg vorig jaar ook Dansschool Elkerbout een ontheffing op een industrieterrein en zijn er meerdere horeca activiteiten op bedrijventerreinen met ontheffingen. Het college van B&W stelt dat de grootschalige horeca activiteit van Dolle Pret naar de binnenstad moet, maar het is de vraag of de bewoners van de binnenstad en de middenstand dat willen. Jaren geleden besloot de gemeenteraad juist dat een Popcentrum niet in de binnenstad past gelet op het grote aantal komende en gaande bezoekers en de daarmee gepaard gaande klachten van omwonenden. Bij de Hollandse Avonden en bruiloften in Dolle Pret is meestal sprake van meer dan 700 bezoekers. Ook de discotheken die in vroegere jaren in de binnenstad werden geëxploiteerd, werd het steeds moeilijker gemaakt vanwege toenemende klachten over de gaande en komende gasten.
De gemeenteraad is vorige maand gestart met een discussie over horeca op bedrijventerreinen. Onderdeel van die discussie zou moeten zijn in hoeverre grootschalige horeca al dan niet past in de binnenstad met een geplande forse toename van woningbouw. Verwacht wordt dat de gemeenteraad eind dit jaar een besluit neemt over horeca op bedrijventerreinen.

Lees ook de berichtgeving van de stadsredactie van TC Tubantia en het commentaar van juridisch adviseur JEEJAR van exploitante ter Avest.

Archief
Terug naar vorige pagina