Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
24-02-2010  

Voorstel B&W nieuw stadion veel haken en ogen

 

ALMELO – Of Heracles Almelo nu zo blij moet zijn met het principebesluit dat het Almelose college van B&W heeft besloten voor de bouw van een nieuw stadion, zal op termijn blijken. Feit is dat de club zelf voor de financiering moet zorg dragen en alle kosten zal moeten ophoesten ook voor het MER-onderzoek. Het college wil de grond kostendekkend inbrengen en deze voor 50% financieren. Ook de bouw van het stadion zelf wil de gemeente financieren voor 50% maar beide leningen wel tegen een garantie van 1e hypotheek en dat bemoeilijkt de financiering voor de andere helft van het benodigde kapitaal.
Lachende derde is Asito die de bouw van een nieuw hoofdkantoor op de terreinen van Oranje Nassau dichterbij ziet komen. Wel moet de gemeente dan eerst de grond van Beter Wonen aan de Jan Vermeerstraat aankopen om via die weg de ontsluiting van Asito en stadion te bewerkstelligen.
Het college stelt met alle betrokken partijen in gesprek te zijn zoals CKV Achilles, Oranje Nassau, SV Almelo, La Prémière, Beter Wonen, Heracles Almelo, stichting Stadion Almelo, Asito en ook voor de honkbalclub Uitsmijters moet nog en oplossing worden gevonden nu van de Flexlocatie wordt afgezien. Dat kost overigens het lieve sommetje van 1 miljoen euro. Het laatste woord is echter aan de nieuwe gemeenteraad!

Lees ook TC Tubantia

 


Besluitenlijst B&W 23-02-2010
B&W besluit bouw stadion en Asito
Raadsbrief bouw stadion en Asito

Archief
Terug naar vorige pagina