Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
13-01-2010  

Floortje van Nielz, beste kastelein van het jaar

 

AMSTERDAM – Floortje Mulder (26) van café-restaurant Nielz en de naastgelegen dagzaak Onwijz is tijdens de Horecava gehuldigd tot kastelein van het jaar. De jury roemde haar visie op wat ze wil met de horecabedrijven van haar en haar man Niels Mulder. “Bewonderenswaardig, een gastvrouw van nu en van de toekomst’, luidde de uitspraak van de jury.
‘Ik heb een eigen mening en dat vond de jury leuk. Ik ben gewoon mezelf gebleven en heb eerlijke antwoorden gegeven. Dat loont’, zegt ze tegen Horeca Misset. Bijna had ze de finale gemist want de reis per trein bleef steken op station Duivendrecht. Een taxi bracht uitkomst zodat ze na afloop samen met echtgenoot Niels en met de overwinningsbeker en 500 euro in de pocket weer naar Almelo konden. Een bescheiden bijdrage voor een Onwijz gezellige personeelsavond mede omdat Café Nielz ook nog eens goed scoort (58) in de nationale café Top 100.

Nu we het toch over de horeca hebben, De Vergane Glorie uit Doetinchem is sinds het afgelopen weekend definitief dicht en net zoals het voormalige zusterbedrijf in Almelo eveneens vergane glorie. De uitbater van de 1200 m2 grote uitgaansgelegenheid kon de huur niet meer betalen.

Archief
Terug naar vorige pagina