Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
17-11-2009  

Staatssecretaris opent school en discussieert

 

ALMELO – Staatssecretaris Sharon Dijksma kon op haar eerste werkdag van de week dicht bij huis blijven. Maandagmiddag opende zij de nieuwe praktijkschool van het OSG Erasmus aan de Horstlaan. De voormalige Heetveldschool die nu onder de paraplu van het Erasmus valt, was aan een nieuwe huisvesting toe en werd gebouwd op de locatie van de gesloopte vakschool St. Paul. Erasmus Pro zoals de school nu heet, kent 200 leerlingen die begeleid worden door 40 vakkrachten om de leerlingen een vak te leren. Dat gebeurt met een zelf ontwikkeld lesprogramma voor de leerlingen die meer aandacht nodig hebben dan gemiddeld.
Het was voor de staatssecretaris, die in Enschede woont, een weerzien met haar Groningse docent van weleer Rieks Schoenmaker die nu bestuursvoorzitter is van het OSG Erasmus.

S’avonds ging Dijksma op uitnodiging van haar partijgenoten van de PvdA in het leescafé van de bibliotheek in discussie met belangstellenden over de brede buurtschool. Daar werd vooral de angst geuit dat er op het onderwijs zou worden gekort, maar Dijksma ontkende dat en beweert dat iedereen recht op goed onderwijs heeft.

Archief
Terug naar vorige pagina