Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
12-11-2009  

Verkeerstelling in weer en wind


Gestoken in een opvallend regenpak van de gemeente, een paraplu van Almelo's trots en een thermoskan bij de hand. Zie daar de ARBO-voorziening voor 4 uurtjes posten aan een stuk in weer en wind. Alsof er geen pandemie heerst. (foto geanonimiseerd)
 

ALMELO – Met enige verbazing zag AlmeloNieuws donderdag op de heenweg naar Hengelo in weer en wind een aantal verkeerstellers zitten op een drietal plekken langs de van Rechteren Limpurgsingel. Twee uur later terug naar Almelo zaten ze er nog te koukleumen. Wat is het geval? Wethouder Sjoers heeft afspraken gemaakt met de agrariërs dat zij bij wijze van proef met hun tractoren over de van Rechteren Limpurgsingel mogen rijden mits men regelmatig uitwijkt om automobilisten te laten passeren. Dit om filevorming te voorkomen. Omdat de wethouder natuurlijk ook wil weten hoeveel tractoren er dagelijks van de route gebruik maken, werd een vijftal tellers ingehuurd via een uitzendbureau. Deze mevrouw zat van s’morgens 07.00 uur tot 11.00 uur in weer en wind en moest in de namiddag tijdens de spits ook weer aan de bak.
Veel landbouwverkeer was er niet, zij het dat een loonwerker die voor de gemeente werkt met enige regelmaat heen en weer reed en ook het Preston-treinje (25km) met regelmaat langs kwam om toeristen in het centrum te spuien. De agrariërs zaten bij dat druilerige weer lekker thuis achter de koffie, want de mais is al lang binnen!

Archief
Terug naar vorige pagina