Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
11-11-2009  

Bidbook nieuw stadion aangeboden aan College


Er zijn nog geen tekeningen beschikbaarvoor een nieuw Heracles stadion. Dit bovenstaande concept is aan De Gaafschap aangeboden als suggestie voor een nieuw stadion voor de 'boeren' uit Doetinchem, in de vorm van een tractorband.

Heracles wil wel de hulp van de gemeente, maar dat zal gelet op de financiƫle omstandigheden van de gemeente waarschijnlijk beperkt blijven tot aanpassen van de infra-structuur en borgstellingen bij leningen. Maar dat was in het verleden ook al gebruikelijk.
 

ALMELO - Dinsdagmiddag is gezamenlijk door algemeen directeur Nico-Jan Hoogma en penningmeester Hans Bredewoud namens Heracles Almelo en voorzitter William Pingen namens de Stichting Stadion Almelo een 'bidbook' aangeboden aan het Almelose college van B&W voor de bouw van een nieuw stadion met een capaciteit van 15.500 toeschouwers. “In het bidbook schetsen we de noodzaak van een nieuw stadion voor Heracles Almelo. We vragen de Gemeente Almelo eigenlijk om haar fiat te geven aan de verdere ontwikkeling van het stadion. In het bidbook staat een stukje geschiedenis en ontwikkeling, eigenlijk van 1903 tot nu. Daarnaast geven we de belangen aan op sociaal maatschappelijk-, bedrijfseconomisch- en sportief gebied. We tonen middels het bidbook de noodzaak van een nieuw stadion aan. Zoals bekend is er gekeken naar verschillende locatiesen opties maar nieuwbouw op de huidige locatie kwam als veruit de beste optie uit de bus. We hopen er in de loop van het seizoen 2011/2012 te kunnen spelen en verwachten in januari meer te horen over de voortgang. Het College van B&W gaat het bidbook nu bestuderen en via de Gemeenteraad hopen we op korte termijn eenprincipebesluit te horen om het nieuwe stadion te mogen neerzetten”, aldus directeur Hoogma.

< Kijk naar het animatiefilmpje als 1 aprilgrap van Licotec.

Archief
Terug naar vorige pagina