Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
10-11-2009  

Intocht van St. Nicolaas

 

Na de feestelijke ontvangst in de haven vertrekt de Sint per koets samen met zijn Pieten, onder muzikale begeleiding van de Koninklijke Almelose Harmonie, richting stadhuis.
Voorafgaand aan de ontvangst in het stadhuis wordt daar alvast een feestje gebouwd om de komst van de Goedheiligman te vieren. St. Nicolaas wordt officieel ontvangen door de locoburgemeester van Almelo, mevrouw Kuik .
De groep zwarte Pieten is weer heel bijzonder; wat te denken van de Bling-Bling Piet, de Pepernotenbakpiet, de Meisjespieten, de Techniekpiet en natuurlijk de ondeugende Pietje Bell !! De Danspieten dansen er vrolijk op los en natuurlijk nemen alle pieten weer heel veel pepernoten mee om uit te delen.

Nieuwe route van de Sint!
St. Nicolaas gaat dit jaar een hele nieuwe route volgen vanaf het stadhuis via de Boddenstraat, Grotestraat Noord in. Dan zijn er onderweg drie stops, namelijk:
Talamini, de Koornmarkt en de laatste stop is op het Amaliaplein. Daar kunnen de kinderen tekeningen en verlanglijstjes bij de Sint brengen. Wil je meer weten over de interklaasintocht, het programma of de ‘stopplaatsen’ tijdens de rondtocht? Kijk dan op www.evenementenalmelo.nl

Tijdspad - Locaties
12.30 uur: Start programma in de haven Haven Noordzijde
13.15 uur: Aankomst stoomboot met Sinterklaas en zijn Pieten
13.30 uur: Start programma stadhuis
14.00 uur: Vertrek v/d stoet naar het Stadhuis
14.15 uur: Ontvangst stadhuis door locoburgemeester Mvr. Kuik
14.45 uur: Vertrek v/d stoet, voor een tocht door het centrum via Boddenstraat, Grotestraat
15.00 uur: 1e stop Talamini
15.30 uur: 2e stop Koornmarkt
16.15 uur: 3e stop Amaliaplein
16.45 uur: Einde Sinterklaasintocht

Archief
Terug naar vorige pagina