Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
06-11-2009  

Doedagen CSG Noordik succes

 

ALMELO – Een circusvoorstelling van de bovenste plank met heuse clowns, een tokkelbaan en popcorn. Het was gisteren en vandaag (vrijdag 6 november) een van de activiteiten die onderdeel uitmaakte van de Doedagen van CSG Het Noordik, locatie C. van Renneslaan.

In totaal 21 basisscholen uit Almelo, Wierden, Hoge Hexel en andere omliggende plaatsen brachten een bezoek aan CSG Het Noordik en maakten kennis met het concept Scenario 7 van deze locatie.

Over een paar maanden staan leerlingen van groep 8 voor de keuze naar welke school voor voortgezet onderwijs ze gaan. Om alvast een beeld te schetsen van de prettige leeromgeving van de locatie C. van Renneslaan van CSG Het Noordik werden dit jaar voor de vijfde achtereenvolgende dagen de Doedagen gehouden. Deze Doedagen worden onder begeleiding van docenten, maar voornamelijk leerlingen van de klassen 3 en 4 georganiseerd.

‘Winkeltje spelen’
Leerlingen uit deze klassen lieten zien hoe een leeromgeving werkt, aan de hand van een circusvoorstelling werd een tipje van de sluier opgelicht van de bezigheden van SDV-leerlingen, bij economie mochten de kinderen ‘winkeltje spelen’ en een chocoladeletter inpakken, bij zorg en welzijn werd het gerecht drie-in-de-pan met veel zorg bereid en werden er proefjes gedaan door middel van het meten van de bloeddruk en de hartslag.

Bij de Gemengde Theoretische Leerweg werd alvast een voorproefje gegeven op de Engelse en Franse taal en in de omgeving Techniek werd hout bewerkt en gefreesd en mochten de basisschoolleerlingen zelf een lampje solderen.

Positief
Kinderen genoten volop van de activiteiten op de Van Renneslaan. Docenten reageerden bovendien positief op de leeromgeving, dat volgens de meesten een goede aansluiting vormt op het huidige basisschoolonderwijs.

Leerlingen hielpen met veel enthousiasme mee aan de Doedagen en mede dankzij hen kijkt CSG Het Noordik terug op een geslaagde eerste ronde vooruitlopend op het Open Huis in januari.

Archief
Terug naar vorige pagina